Vineri, Iulie 10, 2020
   
Dimensiune Text

Cauta in site

Alexandru Cazacu, în primii 32 din lume la Ping-Pong

tenis cazacu 1Jucătorul lui CS Mioveni de tenis de masă, Alexandru Cazacu, a ajuns în primii 32 de sportivi din lume la ping-pong. Acesta a participat, în weekend, la Londra, în Anglia, la Campionatul Mondial de Ping-Pong 


ÅŸi, după ce a trecut de grupe ÅŸi s-a calificat pe tabloul principal, a fost eliminat din competiÅ£ie. Cazacu a jucat cu un tricou pe care era inscripÅ£ionat numele oraÅŸului pentru care joacă în România - Mioveni, dar ÅŸi porecla sa de la aceste jocuri: „Bomberman“ (n.r. - Bombardierul).

Ping-pong-ul este un sport puÅ£in diferit de tenis de masă, toÅ£i jucătorii fiind obligaÅ£i să evolueze aici cu acelaÅŸi tip de palete, fără bureÅ£i. De asemenea, meciurile se joacă pînă la 15, iar sistemul de calificare este altul. În acest weekend, Alexandru Cazacu a jucat la acest campiont mondial, fiind printre cei 64 de participanÅ£i, al doilea jucător român calificat. Tenismenul lui CS Mioveni a fost repartizat în grupa B, alături de alÅ£i 7 sportivi: SHMYREV Maxim (RUSIA), MILCHIN Ewgenij (GERMANIA), GROENEWOLD Martin (OLANDA\), WARE Matt (ANGLIA), CUNDY Dean (Å¢ARA GALILOR), RAYNAL Christophe (FRAÅ¢A), ÅŸi FRANETA Jovica (MUNTENEGRU). Cazacu a cîÅŸtigat cu 2-1 în faÅ£a englezului, apoi a piedut cu 2-0 în faÅ£a rusului care era vicecampion mondial. Avînd o victorie în primele două partide, românul ÅŸi-a cîÅŸtigat dreptul de a juca un meci de calificare ÅŸi l-a cîÅŸtigat pe acesta cu 2-1 în faÅ£a sportivului din Germania. Ajuns pe tabloul principal de 32, Cazacu a dat de rusul KUTSENKO Vladislav ÅŸi a pierdut cu 2-1, adversarul ajungînd pînă în sferturi. Anul acesta, Campionatul Mondial a fost cîÅŸtigat de un chinez, YAN Weihao, care l-a  învins, în finală, cu 3-1, pe neamÅ£ul FLEMMING Alexander.

tenis cazacu 2Pentru Alexandru Cazacu participarea la mondialele de ping-pong a fost una foarte bună, re­­­uÅŸind această calificare pe tabloul principal.
„Duminică s-a terminat campionatul ÅŸi a cîÅŸtigat un chinez. Au început să cîÅŸtige ÅŸi la acest sport, la tot ce se joacă cu palete. Eu am trecut de grupe, după ce am cîÅŸtigat primul meci cu un englez, 2-1. Apoi am pierdut cu vicecampionul mondial, un rus, cu 2-0. Dar cîÅŸtigînd o partidă în primele două, am putut să merg în calificări, unde am cîÅŸtigat cu 2-1 în faÅ£a unul neamÅ£. Apoi, pe tabloul principal de 32 am pierdut cu un rus, 2-1. A fost OK pentru mine, am jucat foarte bine, Å£înînd cont că nu m-am antrenat deloc. Nivelul a fost mult mai ridicat faţă de ce ÅŸtiam eu“, ne-a spus Cazacu.

Sursa: www.curier.ro

Parteneri

15045805 2161989957360330 1609235034 n