Sâmbătă, Iunie 19, 2021
   
Dimensiune Text

Cauta in site

Arhiva 2010

22.Iunie.2010

Teja și Speriatu, antrenorii Daciei!

 
       

Dacia Mioveni va avea de azi antrenori noi, conducerea clubului orientîndu-se re­pe­de dupã ce Marian Panã și-a dat demisia și a plecat manager general la Universitatea Cluj.

Noii tehnicieni ai echipei vor fi, dupã cum spunea președintele clubului, Mihai Teja și Andrei Speriatu, ambii ocupînd pînã acum funcții pe banca Stelei. Astfel, dacã Teja a fost pînã în prezent secund al lui Gicã Hagi, Dorinel Munteanu, Marius Lãcãtuș, Cristiano Bergodi și Mihai Stoichițã, Andrei Speriatu a ocupat funcția de antrenor cu portarii. Dacã Teja are pentru prima datã un contact cu o echipã din Argeș, Andrei Speriatu nu este, în schimb strãin, de fotbalul de la Mioveni. Speri a fost în sezonul

 

 

2001-2002 antrenor principal chiar la Dacia Mioveni, în Divizia C, dupã care a plecat antrenor cu portarii la Steaua.

"Urmeazã sã semnãm contractul mîine searã (n.r. - marți), Mihai Teja va fi principal, iar Andrei Speriatu secund. Obiectivul lor este în primul an promovarea. Cred cã este o soluție foartã bunã aducerea celor doi. Teja a antrenat alãturi de tehnicieni mari la Steaua și are experiențã", spunea președintele Daciei, Ion Tuțalã.

Sursa: http://www.curier.ro

 

 
20.Iunie.2010

Sunt dezamãgit total!

 
       

Marian Panã şi-a dat demisia de marţi. Din moment ce îşi dã demisia, poate sã plece în 15 zile. Mai avea un an contract cu noi. Ne-a spus cã nu mai voia sã stea. Personal, sunt dezamãgit. Nu mã aşteptam la aşa ceva!

Nu fac nicio legãturã cu rezultatele din retur şi nu comentez. Dar este un gest urât! Înţelegeam, dacã se ducea în altã parte, dacã era vorba despre o altã echipã de Liga I, dar aşa... Sunt dezamãgit total! Vom vedea ce variante vor fi! Poate o sã antrenez tot eu echipa...", spune Rãzvan Tunaru.

Sursa: http://www.curier.ro

 

 
20.Iunie.2010

Dezamăgiţi de Pană!

 
       

"Marian Panã este un antrenor foarte bun, dar cu un caracter zero şi cãruia îi e fricã de provocare, mulţumindu-se cu puţin. M-a surprins foarte mult când am aflat cã a plecat. Probabil asta este restanţa bonusului lui... Sã-i dea Dumnezeu dupã suflet! Nu ştiu ce sã zic, dacã sã ne ducem sau nu cu gândul la meciurile din retur. Dar ca sã vii sã pui condiţii, sã ţi se accepte, indiferent cã promovezi sau nu în primul an, şi apoi sã pleci, sã te duci manager... Din punctul meu de vedere, funcţia de manager nu este aşa de importantã ca aceea de antrenor.

Antrenorul lucreazã cu jucãtorii şi nu managerul. El, de la vârsta asta, dacã s-a dus manager, înseamnã cã s-a plafonat în funcţia asta de antrenor. Dacã avea şi nişte rezultate, poate mai era de înţeles. Dacã nu îl luam la Dacia pe Panã, nu ştiu dacã mai ajungea la Cluj, pentru cã nu prea avea unde sã lucreze anul trecut", a declarat, primarul Ion Georgescu

Sursa: http://www.curier.ro

 

 
20.Iunie.2010

"Acum e clar de ce nu am promovat"

 
       

"Este foarte ciudat faptul că a plecat tocmai la Universitatea Cluj, echipă cu care am fost în luptă directă pentru promovare şi care ne-a depăşit în ultima etapă, după ce a câştigat meciurile cu Baia Mare şi CS Otopeni fără să joace.

Acum se explică şi rezultatul dubios dintre Universitatea Cluj şi Dacia Mioveni, când am pierdut cu 2-1 printr-un gol primit în minutul 87. Mai mult, am semnale certe că şi rezultatul meciului FC Baia Mare - Dacia, 1-1, (n.r. - în etapa a XXXII-a a Ligii II) a fost mai mult decât dubios. Dacă la vremea respectivă nu mi-am putut explica cele două rezultate, acum este clar pentru mine de ce Dacia nu a promovat", a afirmat Georgescu.

Primarul din Mioveni, care ocupă şi funcţia de preşedinte al Consiliului de Administraţie al clubului argeşean, a mai spus că Marian Pană are un caracter îndoielnic. "Am aflat cu surprindere că antrenorul Daciei Mioveni, Marian Pană, care se află sub contract cu echipa noastră, a fost numit manager general la Universitatea Cluj. Ca antrenor, Marian Pană are valoare, este foarte bun, dar are un caracter îndoielnic... Spun îndoielnic, pentru a nu folosi un cuvânt mai dur, potrivit pentru Marian Pană", a spus edilul din Mioveni.

Sursa: http://ligab.gsp.ro

 

 
13.Iunie.2010

"Felicit Federaţia, şi-a îndeplinit obiectivul!"

 
       

Ion Georgescu, primarul oraşului Mioveni, a lansat un atac fără precedent la adresa FRF-ului după ce U Cluj i-a luat faţa Daciei în lupta pentru promovare.

"Felicit Federaţia pentru că a reuşit să-şi îndeplinească obiectivul, acela de a trimite pe U Cluj în prima ligă. De asemenea, ţin să-l felicit pe domnul arbitru Vasile Avram, care a avut grijă ca încă din minutul 15 al partidei de la Lupeni să risipească orice dubiu privind echipa învingătoare prin lovitura de pedeapsă dictată pentru clujeni. Noi, cei de la primărie, nu vom mai investi în fotbal din sezonul viitor, pentru că sînt interese prea mari la mijloc şi nu are sens să cheltuim aiurea banii cetăţenilor" a declarat Ion Georgescu la Telesport.

Sursa: http://ligab.gsp.ro

 

 
10.Iunie.2010

Tunaru: "Clujul desconsideră competiţia"

 
       

Amânarea pentru vineri a deciziei privind incidentele de la meciul FC Argeş - U Cluj a stârnit o reacţie furidundă a celor de la Dacia Mioveni.

"Universitatea Cluj ar trebui să piardă la masa verde toate meciurile din campionat pentru desconsiderarea competiţiei. Ei folosesc jucători de peste 50 de ani, ca Ilie Mălureanu, Walter, avocatul Iustin. O să ne facem şi noi o echipă cu jucători de la 40-50 de ani în sus. O vom înscrie în campionat, dacă alţii desconsideră competiţia în acest fel" a fost prima reacţie a lui Răzvan Tunaru, directorul general al Mioveniului.

"Şi în Liga Campionilor au intrat spectatori pe teren, dar i-au placat stewarzii şi meciul s-a reluat. Nu au făcut ca arbitrul Baboia, despre care aveam o altă impresie, să fugă la vestiare şi acum să se ajungă la această situaţie. Însă nici centralul nu a făcut-o singur şi a avut susţinere din spate pentru că este imposibil ca, la un meci de fotbal, un arbitru să inventeze penaltyuri şi faulturi de maniera aceasta. Iar când vorbesc de jucătorii de peste 50 de ani ai Clujului, fac referire şi la acoliţii lor, pentru că toată ziua stau numai prin birouri şi iată obţin numai victorii şi poate chiar şi o promovare la masa verde" a continuat oficialul Daciei.

"Comisia de Disciplină ar trebui să se sesizeze la toate aceste nereguli şi poate în ultimul ceas să dea dovadă de corectitudine şi să nu mai influenţeze promovările şi rezultatele finale ale partidelor" a încheiat Tunaru

Sursa: http://www.liga2.ro

 

 
8.Iunie.2010

"Din punctul meu de vedere, sînt pe primul loc!"

 
       

Antrenorul Daciei, Marian Panã, și-a felicitat jucãtorii la finalul partidei cu FC Bihor Oradea pentru parcursul avut în re­turul campionatului, dec­larînd cã mai sperã ca în ultima etapã U Cluj sã nu cîștige la Lupeni, și astfel Dacia sã pro­mo­veze.   

Cum a fost cu Ora­dea?
- Sînt mulțumit cã am cîștigat. A fost un meci greu, ca de altfel toate din acest retur. Oradea este o echipã bunã, pragmaticã și foarte puternicã.
Mai sperați sã pro­mo­vați?
- Pînã sîmbãtã sîntem pe un loc promovabil! Sper, trebuie sã sper în promovare, adicã într-un rezultat bun al Lupeniului.
Ce pãrere aveți despre victoriile Universitãții Cluj la masa verde?
- N-am eu competența sã comentez situația Clujului! E mai bine așa...

Aveți ceva sã vã reproșați de cînd ați venit la Dacia?

- Am sã-mi reproșez, normal, dar țin pentru mine. Iar ce am avut de zis bãieților le-am zis-o la cabine. Per total, am avut o evoluție foarte bunã. Sper sã-i mai antrenez pe acești bãieți minunați, fãrã nume sonore în echipã.

Totuși sînt în cãrți în urma unor meciuri nedisputate...
- Din punctul meu de vedere, noi sîntem pe locul I în acest retur, de cînd sînt eu aici. Îi felicit pe acești bãieți minunați, cu lipsurile care totuși s-au vãzut....
Rãmîneți la Mioveni?
- Mai am contract un an, și dacã nu promovez.
Cum veți face programul?
- Noi o sã ne întîlnim marți și dupã aceea o sã vedem ce se întîmplã sîmbãtã. Vacanța este oricum scurtã anul acesta.

Sursa: http://curier.ro

 

 
08.Iunie.2010

Pînã unde merge nesimțirea Clujului?

 
       

Cã promovãrile din seria a do­ua s-au stabilit în acest sezon în birourile FRF nu mai este nici un secret pentru nimeni, însã mo­dul josnic în care lucreazã cei de la Universitatea Cluj și nesimțirea lor ating în acest final de campionat cote ini­ma­ginabile.

Totul a început în retur, cînd oficialii Universitãții Cluj au reușit sã influențeze Federația și sã cîștige la masa verde un meci cu FC Baia Mare, partidã despre care nu știe nimeni, nici în ziua de azi, de ce nu s-a disputat. Au urmat apoi mici ciupeli și rezultate pe mãsurã, ca ardelenii sã-și dea în petec în final. A fost meciul pierdut de ei acasã, în fața lui FCM Tg. Mureș, partidã despre care multã lume știa de dinainte cum se va termina.

Apoi, a venit japca de la Pitești, unde, cu ajutorul observatorilor Petrescu și Garabet, arbitrul Baboia a inventat penaltiuri și a întrerupt jocul, luîndu-și orice mãsurã de siguranțã în cazul în care Dacia cîștiga la Baia Mare. Acest meci, chiar dacã a avut un fluier final al arbitrului și un scor final, nu s-a terminat încã, deoarece Clujul sperã acum sã-l cîștige, fãrã a avea nici o acoperire regulamentarã, la masa verde.

A urmat apoi etapa trecutã, cînd, subit, celor de la CS Otopeni li s-au gãsit niște datorii neachitate și nu au mai fost programați sã facã deplasarea la Cluj. Și ca japca sã fie totalã și nesimțirea acestor oameni care spun cã promoveazã fotbalul sã fie totalã, deja se vorbește cã și Minerului Lupeni îi vor fi gãsite niște datorii, special sã nu fi programați în ultima etapã cu U Cluj. Adicã încã un meci cîștigat la masa verde și implicit promovarea.

Rușine celor de la Cluj și celor care le permit sã facã o asemenea japcã și îi susțin, și spunem asta indiferent dacã meciul de la Lupeni se va juca sau nu, bazîndu-ne numai pe ceea ce s-a întîmplat pînã acum!

Sursa: http://curier.ro

 

 
06.Iunie.2010

"Doar DNA-ul ne mai poate salva!"

 
       

Primarul oraşului Mioveni, Ion Georgescu, preşedintele Consiliului Director al Daciei Mioveni, acuză că U Cluj a fost şi este ajutată de FRF.

Chiar dacă Dacia a învins în ultimul meci din acest campionat, la Mioveni a fost tristeţe. Conducerea clubului este revoltată pentru felul în care Universitatea Cluj a fost ajutată să promoveze în Liga I. Cum Dacia nu va juca în ultima etapă, iar Universitatea Cluj va mai juca la Minerul Lupeni şi ar putea câştiga îndoielnic aşa cum s-a mai întâmplat în acest retur, clujenii au toate şansele să promoveze după locul doi.

Mai mult, Universitatea Cluj ar putea primi miercuri un alt mare cadou de la FRF, un 3 – 0 la meciul cu F.C. Argeş terminat în teren cu scorul de 1 – 1, meci şi rezultat influenţat decisiv de arbitrul Claudiu Baboia. Ion Georgescu, primarul oraşului Mioveni, preşedinte al Consiliului Director al clubului Dacia, protestează public faţă felul în care U Cluj a fost ajutată de FRF în lupta pentru promovare cu Dacia, şi va face un memoriu-protest la forul suprem al fotbalului românesc.

 "Este strigător la cer cum <grangurii> ajută pe U Cluj!"

Sursa: http://ligab.gsp.ro

 

 
05.Iunie.2010

DACIA MIOVENI - FC BIHOR 3-2

 
       

Scor final 3-2

 

 
03.Iunie.2010

DACIA MIOVENI - FC BIHOR

 
       

Confruntarea de sambata 5 Iunie va fi oficiată de arbitru: Robert Dumitru (Braşov); Asistenţi: Iulian Radu şi Florin Ungureanu (ambii din Bucureşti)

 

 
29.Mai.2010

FC BAIA MARE - DACIA MIOVENI 1-1

 
       

FC Baia Mare: Bota - Duruş, Şomcherechi (46 Hodor), Toma, Cornea - Iaţu, Bumba, Bichiri (55 V.Pop), Ernszt - Tănasă, Feraru (73 Chiorean)

Antrenor: Ciprian Danciu

Dacia: Popescu - Pătru, Olteanu, Miulescu (69 Huzuneanu), Baicu - Enache (72 Bukvic), Săndulescu, Nistor (85 Vladu), Coşereanu - Ionescu, Ayza

Antrenor: Marian Pană

min 1 : A început partida

min 2 : Iaţu pierde o minge la mijlocul terenului, Ionescu a scăpat singur, Bota l-a faultat în 16 metri şi a fost avertizat cu cartonaş galben

min 5 : Toma primeşte şi el cartonaş galben

min 17 : Săndulescu a reluat cu capul din 8 metri, milimetric pe lângă poartă

min 18 : Şomcherechi vede cartonaşul galben

min 26 : Ayza este avertizat

min 40 : 0-1 - GOL DACIA MIOVENI !!! Arbitrul a acordat penalty pentru un fault comis de Şomcherechi în careu, Ayza a executat penalty-ul şi a înscris

min 45 : Ocazie imensă pentru oaspeţi : Bota a degajat direct în Ayza, acesta l-a lobat pe portarul băimărean de la 18 metri, însă mingea  a căzut pe bară

min 45+2: Pauză la Baia Mare, liderul conduce mulţumită golului marcat de Ayza din penalty.

min 46 : Schimbare la Baia Mare : intră Hodor, iese Şomcherechi

min 46 : Începe repriza secundă

min 55 : O nouă schimbare la băimăreni : intră V. Pop, iese Bichiri

min 56 : 1-1 - GOL FC BAIA MARE !!! Ernszt şutează de la 14 metri, pe jos, şi înscrie

min 58 : Oaspeţii ratează o nouă ocazie : Nistor trage de la marginea careului, Bota scoate cu piciorul

min 69 : Huzuneanu intră în locul lui Miulescu

min 72 : Bukvic intră în locul lui Enache

min 73 : Feraru este înlocuit de către Feraru

min 83 : Huzuneanu a trimis de la 30 de metri, mingea a lovit transversala

min 85 : Iese Nistor, intră Vladu

min 90 : Arbitrul fluieră finalul, dar nu înainte ca Săndulescu să fie eliminat

Sursa: http://ligab.gsp.ro

 

 
29.Mai.2010

Va fi un meci foarte greu

 
       

"Va fi un meci foarte greu, avînd în vedere datele problemei. Jocul este capital pentru noi în lupta pentru promovare. Baia Mare este o echipã foarte motivatã de Universitatea Cluj și de celelalte contracandidate ale noastre la revenirea în Liga I.

Nu trebuie sã ne speriem de acest meci, ci sã-l cîștigãm cu orice preț pentru a rãmîne pe locul pe care sîntem acum. Dacã ne era fricã, nici nu ne mai deplasam pentru acest joc. Probleme de lot nu avem, cu excepția portarului Ilie, care este

suspendat. Pentru a simplifica situația, așteptãm ca și FC Argeș sã batã pe Universitatea Cluj. Eu sînt convins cã cei de la FC Argeș pot cîștiga acest meci și se pot impune la o diferențã de douã goluri.

Dupã pãrerea mea, FC Argeș este cea mai bunã echipã din aceastã serie și trebuia sã promoveze la pas", a spus directorul executiv al argeșenilor, Rãzvan Tunaru.. 

Sursa: www.curier.ro

 

 
28.Mai.2010

FC BAIA MARE - DACIA MIOVENI

 
       

Confruntarea va fi oficiată la centru de divizionarul A Isvan Kovacs (Carei) cel care până la această dată a arbitrat nu mai puţin de 52 de partide pe prima scenă fotbalistică.

La cele două margini vor oficia cei doi zălăuani, Ioan Onicaş şi Gabriel Barjac.

Observatori din partea Federaţiei Romane de Fotbal sunt delegaţi Laszlo Sajtos (Sibiu) şi Ion Petcu (Deva).

 

 
27.Mai.2010

"Sperăm ca F.C. Argeş să nu piardă cu U Cluj"

 
       

 "Pentru noi era mai bine ca Universitatea Cluj să bată pe FCM Tg. Mureş etapa trecută. Acum suntem la mâna altor rezultate, dar şi noi avem un meci foarte greu la Baia Mare în etapa viitoare.

Sperăm ca F.C. Argeş să nu piardă sâmbătă pe teren propriu cu U Cluj, şi echipa noastră să obţină trei puncte la Baia Mare. Este adevărat că venim după o serie extraordinară de şapte victorii consecutive, dar niciun meci nu seamănă cu altul, şi trebuie ca echipa să fie capacitată la maximum pentru a obţine victoria", spunea preşedintele clubului Dacia mioveni, Ion Ţuţală.

Sursa: http://ligab.gsp.ro/

 

 
25.Mai.2010

Marian Panã, prevede încã douã victorii în campionat:"Putem promova!"

 
       

"Avem nevoie de suporteri!"

Conducerea tehnicã a galben-verzilor, știe cã acest final de campionat va fi unul foarte dificil pentru echipã, deoarece lupta pentru promovare este în continuare strînsã.
Domnule Panã, ați avut emoții cu CFR Craiova?
- A fost un joc greu. Am întîlnit o echipã bine așezatã. Am încercat sã jucãm ofensiv, și mai puteam da încã alte 3-4 goluri. Ne-a ieșit jocul și sînt mulțumit pentru acest rezultat. Au avut și oaspeții 2-3 ruperi de ritm dat nu ne-au pus probleme foarte mari.
Sînteți neînvinși...
- Așa e. Reușim sã avem 7 meciuri fãrã înfrîngere. Am luat 21 de puncte, fãrã a primi gol și asta este un lucru extraordinar.
Cum sînt acum șansele la promovare?
- Avem în continuare speranțe. Vedeți ce s-a întîmplat la Arad. Mulțumim celor de la FC Argeș, au jucat bine și indirect ne-au ajutat și pe noi.
A fost un rezultat foarte bun pentru Dacia.
- În continuare ne intereseazã însã foarte mult ceea ce facem noi. Dacã vom obține victorii în ultimele douã etape putem promova.
Echipa și-a revneit dupã ce a pierdut douã meciuri foarte importante. Care e secretul?
- Așa e, dupã cele douã derbiuri pierdute consecutiv am avut aceste rezultate. Era destul de greu sã reveinm, dar e meritul bãieților. Le-am spus cã noi singuri trebuie sã ne creãm culoarul spre promovare. Acum sîntem aproape de acest lucru.
Dacia este echipa cu cea mai bunã apãrare din Liga II
- Într-adevãr, sînteme chipa cu cea mai bunã apãrare din Liga a doua. Cînd nu mai iei gol de 7 etape poți spune cã apãrarea este la înãlțime. Însã vã spun un lucru, apãrarea noastrã începe de la atacanți.
Veți întãri lotul dacã promovați?
- Le-am promis jucãtorilor cã fac tot ce depinde de mine sã rãmînem toți la echipã. Dar bineînțeles, avem nevoie și de întãriri. 

Sursa: http://curier.ro

 

 
25.Mai.2010

Preda evoluție bunã

 
       

Juniorul Bogdan Preda a jucat în aceastã etapã al doilea sãu meci pentru Dacia Mioveni. Preda a profitat din plin de absența lui Coșereanu care este suspect de apendicitã și a fãcut un meci foarte bun.

Preda s-a remarcat în mai multe momente ale jocului, însã în repriza a doua efortul depus s-a vãzut și în ultimele minute de joc a fost înlocuit cu un alt junior Mormolea. Bogdan Preda mai jucase îna cest campionat, în tur, la Mioveni cu Drobeta Tr Severin, primele 20 de minute dupã care a fost schimbat.

Sursa: http://curier.ro

 

 
22.Mai.2010

DACIA MIOVENI - GAZ METAN CFR CRAIOVA 2-0

 
       

min. 3: GOL Dacia! 1-0. Miulescu a deschis scorul cu o lovitură de cap după un corner

min. 10: Enache nu a reuşit să ajungă la centrarea lui Ayza

min. 12: Claudiu Ionescu centrează, însă Enache nu reuşeşte să reia din 2 metri

min. 16: Rădoi execută o lovitură liberă de la 25 metri peste poartă

min. 32: Săndulescu trimite o lovitură de cap din 3 metri peste poartă

min. 35: Nistor, singur de la 6 metri, şutează pe lîngă poartă

min. 38: Trifu şutează din 10 metri peste poartă

min. 39: Roşianu şutează din 5 metri, apără Ilie

min. 40: GOL Dacia! 2-0. Enache a reluat din 6 metri în colţul din stînga al porţii

min. 45+1: Final de repriză

min. 46: Începe repriza secundă. Schimbare la CFR Craiova: Nakamura intră în locul lui Găman

min. 47: Nakamura şutează de la 10 metri, Ilie respinge greu

min. 50: Schimbare la CFR Craiova: Neacşa intră în locul lui Niţă

min. 60: Ilie Baicu a şutat de la 25 metri pe lîngă

min. 73: Schimbare la Dacia: Moşteanu a intrat în locul lui Enache

min. 77: Schimbare la CFR Craiova: Marin Preda a intrat în locul lui Trifu

min. 85: B. Preda şutează de la 4 metri însă Rîmniceanu apără

min. 88: Schimbare la Dacia: Mormolea intră în locul lui B. Preda

min. 90+2: Meciul se încheie

Dacia: I. Ilie - D. Pătru, M. Olteanu, Miulescu, I. Baicu - B. Preda, Nistor, Săndulescu, Enache - Cl. Ionescu, Ayza
Antrenor: Marian Pană

Gaz Metan CFR: Rîmniceanu - Firoiu, Irimescu, Cruşoveanu, L. Preda - Niţă, Rioşanu, Găman, D. Rădoi - Mitroi, Trifu
Antrenor: Ionel Gane

Sursa: http://ligab.gsp.ro

 

 
21.Mai.2010

DACIA MIOVENI - GAZ METAN CFR CRAIOVA

 
       

Meciul in care Dacia va intalnii pe Gaz Metan CFR Craiova va fi arbitrat de Florin Miron (Bucureşti); Asistenţi: Bogdan Medrea (Râmnicu Vâlcea) şi Irina Mîrţ (Bucureşti)

 

 
17.Mai.2010

A șasea victorie consecutivã!

 
       

Disputat pe o ploaie mocãneascã, meciul de la Lupeni s-a jucat pe contre la mijlocul terenului, portarii celor douã echipe fiind și ei puși la încercare, în cîteva rînduri. Dacia a marcat golul victoriei în minutul 41, prin Sãndulescu, care a împins în plasã din 6 m un balon centrat de pe stînga.

Mingea a trecut, pînã a ajuns la el, printr-o mare de picioare. Dupã pauzã, Pãtru putea marca pentru 2-0 din interiorul careului, cu poarta goalã, însã a tras mult peste, în timp ce la poarta cealaltã, Ilie a avut douã intervenții senzaționale, la douã șuturi extrem de periculoase ale gazdelor, unul la semiînãlțime pe colțul din stînga și altul din vole din interiorul careului.

Sursa: http://www.curier.ro

 
17.Mai.2010

Jucãtorii Daciei au fost bruscați la Lupeni!

 
       

 

Spectatorii și oficialii meciului de la Lupeni au dovedit încã o datã cã au o culturã fotbalisticã foarte slabã, iar în pauza jocului, au vrut sã compenseze aceste lipsuri cu forța.  

Tensiunile în jurul jocului au existat încã din primul minut, deoarece gazdele sînt la retrogradare și nu aveau voie sã facã pași greșiți. Așa cã jucãtorii din Lupeni  s-au pus "minerește" pe adversari și pe arbitri. În primele 20 de minute, deja trei fotbaliști ai gazdelor erau avertizați pentru intrãri criminale, iar în tribune tensiunea creștea, pe mãsurã ce gazdele își vedeau inferioritatea în fața Daciei.

Tensiune maximã a fost și pe marginea terenului, unde antrenorii și oficialii din Lupeni protestau la orice decizie a arbitrului. La pauzã, lucrurile au degenerat, mai ales cã Dacia tocmai marcase. Astfel, cîțiva dintre oficialii gazdelor i-au împins pe tunelul ce duce la vestiare pe jucãtorii argeșeni, Pãtru chiar lovindu-se cu capul de perete.

Galben-verzii nu au ripostat, lãsînd ca observatorii și arbitrii sã-și facã treaba, însã mai mulți "mineri" au venit în fața vestiarului oaspeților, amenințînd jucãtorii și conducãtorii. Și în parcarea oficialã au fost tensiuni, cîțiva copii aruncînd mai întîi cu semințe și apoi cu pietricele în autocarul Daciei. Jandarmii au fost, însã, sesizați și și-au fãcut apariția, iar spiritele s-au calmat fãrã a se produce pagube.

Pînã la urmã, lucrurile s-au liniștit, cei din Lupeni fiind recalcitranți pînã la final doar în tribune, apoi plecînd supãrați acasã. 

Sursa: http://www.curier.ro

 
15.Mai.2010

"Ne dorim promovarea"

 
       

Marian Pană, antrenorul principal al echipei Dacia Mioveni s-a arătat mulţumit atât de joc cât şi de rezultat.

"Ne aşteptam la un meci greu şi de aceea vreau să îmi felicit jucătorii. Este al şaselea meci în care nu primi gol. Nu am avut obiectiv promovarea la început, dar acum ne dorim foarte mult lucrul acesta".

Sursa: http://www.liga2.ro

 
15.Mai.2010

Etapa 30: Minerul Lupeni - Dacia 0-1

 
       

Etapa 30: Minerul Lupeni - Dacia 0-1

 

 
14.Mai.2010

Halagian, în tribune

 
       

Printre spectatorii meciului cu Otopeni s-a aflat și Florin Halagian, un apropiat al antrenorului Marian Panã.

Armeanu a venit la meci însoțit de Florin Ruse, om de fotbal care a ajutat în trecut foarte mult și pe FC Argeș. Acum, la Mioveni, prin intermediul lui Ruse, a fost adus sîrbul Milorad Bukvic.

Hala și Ruse au urmãrit meciul de la una dintre loje, fiind la final mulțumiți de victorie și de jocul echipei.

Sursa: www.curier.ro

 
14.Mai.2010

Enache a ieșit accidentat

 
       

Mijlocașul dreapta Gabriel Enache a fost din nou ghinionist. Fotbalistul galben-verde a ieșit iarãși accidentat de pe teren, de data aceasta în minutul 58.

Enache are o recidivã a accidentãrii la picior, care l-a ținut departe de gazon în ultima perioadã, iar acum a devenit incert pentru jocul de sîmbãtã, de la Lupeni.

În locul lui Enache a intrat pe teren atacantul Bukvic, antrenorul Marian Panã retrãgîndu-l mijlocaș dreapta pe Ayza

Sursa: www.curier.ro

 
14.Mai.2010

Bukvic, la primul gol

 
       

Milorad Bukvic a marcat, miercuri, la Mioveni, contra celor din Otopeni, primul sãu gol pentru Dacia Mioveni. Atacantul a fost adus la echipã acum o lunã și nu a jucat decît în ultimele trei meciuri, în toate intrînd dupã pauzã.

Miercuri a intrat pe teren în minutul 58, iar în minutul 70 a finalizat o acțiune purtatã de Claudiu Ionescu. Bukvic a mai avut, în afarã de gol, și alte reușite în careul advers, dar și cîteva intervenții salvatoare pe faza de apãrare a Daciei.

Sursa: www.curier.ro

 
13.Mai.2010

Dacia, victorie cu Otopeniul!

 
       

În etapa intermediarã din liga a II-a, de ieri, Dacia Mioveni a cîștigat acasã cu 2-0, în fața echipei CS Otopeni.

În prima reprizã gazdele au dominat, dar au lipsit ocaziile de gol. La pauzã, Marian Panã și-a montat însã jucãtorii în vestiar și aceștia au ieșit hotãrîți sã tranșeze partida. Astfel, la douã minute de la reluare, Claudiu Ionescu deschide scorul cu un șut de la 16 metri, la o fazã creatã de Ayza, pe partea stîngã.

În minutul 50, Ilie își salveazã echipa de la un gol ca și fãcut, respingînd cu un reflex de moment o minge de pe linia porții. Bukvic a stabilit scorul final în minutul 70, finalizînd din 6 metri cu un șut pe jos, dupã o acțiune personalã a lui Claudiu Ionescu. Cu aceastã victorie Dacia a acumulat 56 de puncte și a urcat pe locul al doilea al clasamentului, pãstrîndu-și șansele pentru promovare.


Sursa: www.curier.ro

 
12.Mai.2010

DACIA MIOVENI - CS OTOPENI 2-0

 
       

Dacia: I. Ilie - G. Pătru, M. Olteanu, Miulescu, Vladu - G. Enache, Săndulescu, Nistor, Coşereanu - Ayza, Cl. Ionescu

Antrenor: Marian Pană

CS Otopeni: Bobariu - A. Dumitrescu, Panait, Vătavu, Fl. Sandu - Serediuc, Fl. Pîrvu, Poparadu, Fl. Manea - Kalle, Drăghici

Antrenor: Florin Tene

min. 4: Poparadu a primit cartonaş galben

min. 5: Enache a şutat de la 8 metri slab şi a prins portarul

min. 12: Drăghici a primit cartonaş galben

*Meciul este unul foarte slab în ocazii.

min. 44: Kalle a pătruns pe partea stângă, a şutat, Ilie a apărat, mingea a revenit la Kalle care a trimis un nou şut, de data aceasta fiind scos de fundaşul Olteanu în corner

min. 45: Ayza a centrat de pe partea dreaptă, mingea a căzut pe bară şi a ieşit afară

min. 47: Gol Dacia! 1-0. Ayza a pătruns pe partea stângă, a centrat de pe linia de fund, şi Claudiu Ionescu a şutat de la 12 metri în colţul lung al porţii lui Bobariu

min. 49: Florin Manea a primit cartonaş galben

min. 54: Coşereanu a şutat de la 12 metri pe lângă poartă

min. 58: Schimbare la gazde: a ieşit Enache, a intrat Bukvic

min. 69: Schimbare la CS Otopeni: a ieşit Poparadu, a intrat Celpan

min. 73: Gol Dacia! 2-0. Claudiu Ionescu a pătruns pe dreapta, a centrat în faţa porţii şi Bukvic a marcat din 8 metri

min. 74: Schimbare la CS Otopeni: a ieşit Fl. Sandu, a intrat S. Pană

min. 82: Schimbare la CS Otopeni: a ieşit Kalle, a intrat I. Savu

min. 86: Schimbare la Dacia: a ieşit Ayza, a intrat Moşteanu

min. 88: Vătavu a fost eliminat pentru două galbene

min. 89: Schimbare la Dacia: a ieşit Cl. Ionescu, a intrat Huzuneanu

min. 90+3: final de meci

Sursa: http://ligab.gsp.ro

 
12.Mai.2010

Victoria este obligatorie pentru promovare!

 
       

Dupã victoria de sîmbãtã, cu FC Argeș, prin care a reintrat în lupta pentru promovare, Dacia Mioveni nu mai are voie sã facã nici un pas greșit, dacã vrea sã revinã în Liga I. Fotbaliștii lui Marian Panã nu au decît varianta victoriei în confruntarea de astãzi, de la ora 18.00, de pe propriul teren, cu CS Otopeni.

Confruntarea cu ilfovenii are o importanțã deosebitã pentru antrenorul galben-verzilor, Marian Panã, ce dã piept cu echipa pe care a pregãtit-o timp de cinci sezoane.

Panã își avertizeazã elevii cã meciul nu va fi ușor, chiar dacã argeșenii sînt favoriți pe hîrtie.

"Otopeniul formeazã o echipã puternicã și sînt convins cã vom avea mult de muncã, pentru a putea sã scoatem un rezultat favorabil. De asemenea, trebuie sã îi determin pe elevii mei sã se concentreze din nou, dupã victoria de la Pitești, împotriva lui FC Argeș.

Am mai spus-o: avem un culoar foarte bun, care sã ne permitã promovarea, și depinde numai de noi dacã vom ști sã profitãm de el", a declarat tehnicianul echipei din Mioveni.

Pentru întîlnirea cu ilfovenii, principalul galben-verzilor se confruntã cu probleme medicale. Enache și Nãuiu nu vor evolua astãzi, din cauza unor accidentãri. În tur, Dacia a scos un punct la Otopeni, dupã ce a remizat, 1-1 cu ilfovenii, golul argeșenilor fiind marcat de Eric Yartey.

Partida ce se va juca la Mioveni va fi arbitratã de centralul Daniel Decã, din Brãila, care va fi ajutat la cele douã linii de asistenții Dragoș Vlad și Petruța Iugulescu, ambii din Tîrgoviște.


Sursa: www.curier.ro

 
11.Mai.2010

Panã: "Am fãcut un joc extraordinar!"

 
       

Antrenorul Daciei Mioveni, Marian Panã, a fost foarte mulþumit de rezultat și de jocul echipei în partida cu FC Argeș. Dupã victoria cu 1-0 de la Pitești, galben-verzii au urcat pe primul loc al clasmentului, luînd o opțiune serioasã pentru a promova în Liga I.

"Sînt foarte fericit dupã acest rezultat! Am cîștigat un derbi județean în urma unui joc extraordinar! În prima reprizã, bãieții au jucat excelent. Elevii mei au meritat acest succes, pentru cã au dat totul pe teren. Felicit toatã echipa pentru aceastã victorie importantã.

Nu avem acum decît varianta sã mergem mai departe pe acest culoar fantastic creat de noi. Încercãm sã obținem cît mai multe puncte în acest final de campionat și vom juca toate meciurile numai la victorie. La penaltiul ratat de Vladu, i-am strigat jucãtorului sã-și revinã, cã nu e nimic pierdut. Mã bucur cã și-a revenit și Vladu a avut o evoluție foarte bunã pînã la finalul partidei", a declarat dupã meci tehnicianul Marian Panã.

Sursa: www.curier.ro

 
11.Mai.2010

DACIA MIOVENI - CS OTOPENI

 
       

Meciul se va disputa pe data de 12 Mai, Stadionul Orasenesc Mioveni. Ora 18:00

Arbitru: Daniel Decă (Brăila); Asistenţi: Dragoş Vlad şi Petruţa Iugulescu (ambii din Târgovişte)


 
10.Mai.2010

"Îmi pare rău de F.C. Argeş, dar mă bucur pentru noi"

 
       

Sursa: http://ligab.gsp.ro

 
10.Mai.2010

DACIA MIOVENI - CS OTOPENI

 
       

Meciul se va disputa pe data de 12 Mai, Stadionul Orasenesc Mioveni. Ora 18:00

Arbitru: Daniel Decă (Brăila); Asistenţi: Dragoş Vlad şi Petruţa Iugulescu (ambii din Târgovişte)


 
10.Mai.2010

Marian Panã este de pãrere cã Dacia poate reusi promovarea în Liga I

 
       

"Ne-am pus mari speranţe în acest meci. Am venit deci şi sã obţinem victoria şi pot spune cã sunt foarte feri-cit pentru faptul cã am reuşit sã obţinem victoria în acest duel judeţean. Eram conştienţi cã vom avea un meci dificil pentru cã FC Argeş este o echipã puternicã. Tocmai de aceea am început tare meciul şi cred cã am dominat categoric prima reprizã a partidei, apoi în actul secund lucrurile au fost mai echilibrate. Pânã la urmã, noi am obţinut o victorie foarte importantã şi pot spune cã avem un culoar extraordinar pentru un loc în Liga I.

Sper cã bãieţii sã facã faţã acum presiunii pe care o avem asupra noastrã în urma acestor rezultate. Avem un culoar foarte bun şi trebuie sã profitãm de el. Revenind la meciul de astãzi pot spune cã am observat o echipã foarte motivatã şi anume Dacia şi una lipsitã de motivaţie, FC Argeş. Eu le-a urat bãieţilor de la FC Argeş mult succes în continuare şi sã nu uite cã fac parte dintr-o echipã de tradiţie şi cã trebuie sã îşi revinã pentru cã formeazã o echipã foarte bunã.", a  declarat antrenorul echipei Dacia Mioveni, Marian Panã.

Sursa: www.ziarultop.ro

 

 
10.Mai.2010

FC Argeș - Dacia 0-1 (0-1)

 
       

A marcat: Nistor (34)
FC Argeș: Boșneag - Voicu, Bãlașa, Lãcustã, Poenaru - Alin Popa (36 Beuran), Bazzi, Vali Stan (39 Cîrstoiu), Nãstãsie - Dulcea, Ivãnicã (69 Boboacã).     Antrenor: Cristi Negru

Dacia: Ilie - Pãtru, Olteanu, Miulescu, Baicu - Coșereanu, Sãndulescu (73 Huzuneanu), Nistor, Vladu (75 Nilã) - Ayza, Ionescu (84 Bukvic).     Antrenor: Marian Panã
Arbitru: Radu Petrescu


Cartonașe galbene: Bazzi (20), Bãlașa (42), Ivãnicã (50), Cîrstoiu (56) / Ionescu (58), Ilie (63), Baicu (70), Nilã (90)


Stadion: Nicolae Dobrin. Spectatori: 1.000.
Cum s-a marcat golul
n 0-1, min, 34: Nistor face un un-doi la 18 m cu Ionescu, pãtrunde în careu și șuteazã imparabil, din poziție centralã.

 

Sursa: www.curier.ro

 
8.Mai.2010

FC ARGEŞ - DACIA MIOVENI 0-1

 
       

FC ARGEŞ - DACIA MIOVENI / FINAL 0-1
Arbitru: Istvan Kovacs (Carei); Asistenţi: Cătălin Savu şi Liviu Ciubotariu (ambii din Galaţi)

►min 90+4: Final!

►min 90+1:Boboacă trimite cu latul pe lângă poarta Daciei din interiorul careului.

►min 87: Dulcea trimite de pe partea dreaptă la poartă, intervine însă un fundaş al Daciei şi respinge balonul în corner. Mingea e centrată în careu, Dacia respinge, iar balonul ajunge la Boboacă care din afara careului trimite puternic în transversală.

►min 80: Nilă scapă pe partea draptă şi trimite în careu, dar pasa lui nu găseşte niciun coechipier.

►min 76: Dulcea trimite peste poartă din afara careului.

►min 70: Harababură în careul Daciei după o centrare a Argeşului de pe partea stângă. Mingea ajunge în faţa lui Bazzi care e la şapte metri de poartă şi are doi adversari în faţă, însă aceştia ezită să se implice într-un duel. Jucătorul Argeşului nu profită de ocazie şi trimite slab balonul, iar acesta e deviat de adversari şi respins din careu.

►min 65: Baicu trimite pe lângă poartă de la marginea careului.

►min 58: Poenaru centrează de pe partea stângă în apropierea porţii, dar mingea e respinsă de un fundaş al Daciei.

►min 56: Ionescu pătrunde în careu şi cade după un duel cu Lăcustă. Arbitrul îi acordă cartonaşul galben pentru simulare.

►min 48: Argeşenii trimit pe lângă poartă din lovitură liberă.

►min 46: A început repriza a doua.

►min 45+2: Pauză!

►min 45: Acelaşi Ionescu primeşte o centrare în faţa porţii de la Vladu, dar nu ajunge la minge.

►min 42: Ionescu scapă în atac cu Lăcustă, trimite pe lângă fundaş, dar Boşneag e în apropiere şi reţine.

►min 39: A doua schimbare la Argeş: Cârstoiu intră în locul lui V. Stan.

►min 38: Ayza pătrunde pe partea stângă a careului, dar nu găseşte spaţiu şi se retrage. Pasează la un coechipier, care de la 25 de metri îl observă pe Boşneag puţin ieşit şi trimite la poartă, dar nu are noroc pentru că nimereşte bara porţii.

►min 36: Schimbare la Argeş: Beuran intră în locul lui A. Popa.

►min 35: 0-1. Dacia deschide scorul. Dan Nistor primeşte o pasă şi din 10 metri trimite peste portarul Argeşului.

►min 34: Ilie nu se lasă mai prejos şi respinge cu o parada senzaţională un şut trimis de argeşeni.

►min 32: Ionescu trimite un şut la firul ierbii din interiorul careului, dar portarul argeşenilor reţine balonul.

►min 27: Vladu trimite la poartă, dar Boşneag intervine şi respuinge pericolul.

►min 25: Şut peste poartă trimis de argeşeni.

►min 22: Argeşenii ajung în careu, pe partea stângă, se şutează la poartă, dar balonul e respins de apărarea Daciei.

min 18: Ionescu pătrunde în care pe partea stângă, încearcă să treacă de un adversar, dar cade din nou în careu şi cere penalty. Arbitrul indică însa punctul de la colţul terenului.

►min 10: Penalty pentru Dacia Mioveni. Lăcustă îl faultează în careu pe Ionescu, arbitrul indică punctul cu var. Penalty-ul este executat de Vladu, la colţul drept, dar portarul argeşenilor se aruncă exact pe acelaşi colţ şi evită deschiderea scorului.

►min 6: Dulcea pătrunde în careu pe partea stângă şi trimite în portar din cinci metri.

►min 3: Argeşenii au o primă ocazie şi trimit pe lângă poartă din interiorul careului prin Năsătăsie.

min 1: A început meciul.

 

Sursa: www.liga2.ro

 
8.Mai.2010

Așteptãm cît mai mulți suporteri la meci!

 
       

Oficialii galben-verzilor fac un apel cãtre suporterii echipei sã vinã sã-și susținã favoriții la partida de astãzi.
"Așteptãm cît mai mulți suporteri la meci! Sperãm sã vinã în numãr mare de la Mioveni și sã ne susținã. Vom avea și galeria, care va sosi cu autocarul, dar așteptãm și restul locuitorilor cãrora le plac fotbalul și aceastã echipã, sã fie și ei alãturi de noi. Numai cu ajutorul lor putem scoate un rezultat bun. Fotbalul este un sport iubit în Mioveni și noi vom face tot ce putem pentru a ne rãsplãti fanii care ne ajutã", spuneau conducãtorii Daciei.

 

Sursa: www.curier.ro

 
5.Mai.2010

Arbitru de Liga I la meciul de sâmbãtã

 
       

Sâmbãtã cu începere de la ora 13:00 se va desfãşura meciul dintre FC Argeş şi Dacia Mioveni, meci contând pentru etapa a XXVIII-a din Liga a II-a la fotbal.

Meciul dintre cele douã echipe va fi condus la centru de cãtre arbitrul din Carei, Istvan Kovacs. Acesta va fi ajutat la cele douã tuşe de cãtre asistenţii Cãtãlin Savu şi Liviu Ciubotariu, ambii din Galaţi.

Sursa: www.ziarultop.ro

 
3.Mai.2010

A debutat Bukvic

 
       

În meciul de sîmbãtã cu FCM Tg. Mureş, pentru Dacia Mioveni a debutat şi sîrbul Milorad Bukvic. Acesta a fost adus la Mioveni în sãptãmîna premergãtoare meciului, în speranţa cã va ajuta echipa în atac, în aceste ultime meciuri.

Bukvic a jucat în acest meci în ultima jumãtate de orã şi a adus un plus formaţiei sale în atac.
Bukvic nu mai jucase un meci oficial din noiembrie 2008, ultima oarã evoluînd pentru Cetate Suceava. 

Sursa: http://www.curier.ro

 
3.Mai.2010

Dacia - FCM Târgu Mureş 2-0

 
       

 Sîmbãtã, la ora meciului, la Mioveni erau peste 20 de grade, vremea fiind chiar prea cãlduroasã pentru un meci de fotbal.
 Suporterii Daciei s-au mobilizat şi la acest meci într-un mic grup la tribuna I, lîngã poarta dinspre vestiare, încurajîndu-şi timp de 90 de minute echipa.

 În minutul 53, Ilie Baicu are o pãtrundere pe stînga în careul oaspeţilor, cade dupã un contact cu un adversar, însã arbitrul îi dã galben pentru simulare.
 La oaspeţi a evoluat şi Casian Miclãuş, jucãtor ce a fãcut parte din lotul Daciei în sezonul 2007-2008.

 Pe banca de rezerve a Daciei au rãmas pînã la finalul meciului portarul Popescu şi jucãtorii de cîmp Bogdan Preda, Codruţ Lircã şi Andrei Nilã.
 La finalul meciului, în vestiarul gazdelor a fost o bucurie de nedescris, jucãtorii cîntînd şi bucurîndu-se alãturi de antrenori şi de conducãtori de victoria contra celor din Tg. Mureş.

 Dupã victoria de sîmbãtã, galben-verzii şi-au anunţat oficial pretenţiile pentru a promova în Liga I.
 "Dupã acest succes, ne înscriem în lupta pentru promovare. Nu va fi uşor, dar sperãm sã putem realiza obiectivul", spunea dupã meci directorul general Rãzvan Tunaru.

Sursa: http://www.curier.ro

 
3.Mai.2010

Dacia - FCM Târgu Mures - Filmul meciului

 
       

min. 6: Coşereanu şuteazã din întoarcere, de la 18 m, portarul oaspeţilor respinge cu greu
 min. 20: N'Kongue trage din 6 m, Ilie respinge cu piciorul de pe linia porţii
 min. 30: Sãndulescu reia cu capul din careu, însã Şteţca scoate de sub barã
 min. 30: Miulescu reia şi el cu capul spre poartã, dar mingea trece puţin pe lîngã
 min. 32: şutul lui Ayza, de la 30 m, trece puţin pe lîngã vinclu
 min. 41: Dan Roman scapã pe stînga, intrã în careu, Ilie respinge de pe linia porţii
 min. 43: Coşereanu şuteazã de la 25 m,  slab, portarul oaspeţilor reţine greu în doi timpi
 min. 44: Nistor trage de la 30 m, slab, pe lîngã
 min. 57: Claudiu Ionescu şuteazã puternic de la 18 m, central, în transversalã
 min. 70: Ayza, singur în 6 m, nu reuşeşte sã trimitã în plasã, dupã o centrare a lui Vladu, de pe stînga
 min. 75: 1-0!
 min. 80: 2-0!

Sursa: http://www.curier.ro

 
1.Mai.2010

Dacia - FCM Târgu Mureş 2-0

 
       

Golurile au fost marcate de Ionescu (în minutul 74, şut de la marginea careului mare, direct în colţul lung, după ce i-a driblat lejer pe Pop şi Vagner) şi de Vladu (în minutul 79, dintr-un 11 metri corect acordat la un fault neglijent al lui Szilagy asupra lui Ayza).

Dacia (antrenor Marian Pană): Ilie- Patru (80-Moşteanu), Miulescu, Olteanu (c), Baicu (62-Bukvici)- Coşereanu, Nistor, Săndulescu, Vladu- Ayza, Ionescu (88-Huzuneanu).


FCM (antrenor Cosmin Bodea): Stetca- Cr. Pop (75- Bitis), Maghici, Gongolea, Szilagy- Anton, Miclăuş- Vagner, Stere (c), Roman (80-Sfârlea)- N'Kongue (50-Vancea).

Cartonaşe galbene: Baicu, Săndulescu- Stere, Szilagy, Miclăuş.

Partida a fost condusa fără probleme de Florin Marcu (Oradea) la centru, ajutat la cele două tuşe de Eduard Crângaşu (Ploieşti) şi Iulius Timar (Marghita).

Sursa: http://www.liga2.ro

 
29.Aprilie.2010

Rãzvan Tunaru nu acceptã decât varianta victoriei cu FCM Târgu Mureş

 
       

Etapa a XXVIII-a din Liga a II-a la fotbal programeazã meciul dintre Dacia Mioveni şi FCM Târgu Mureş.

Meciul este unul capital pentru ambele echipe, fiindcã doar o victorie le mai ţine în cursa pentru promovare. Aceeaşi pãrere este împãrtãşitã şi de cãtre directorul sportiv al argeşenilor, Rãzvan Tunaru.

"Va fi un meci foarte important pentru ambele echipe. Noi nu avem altã variantã în acest meci. Doar o victorie ne mai ţine în lupta pentru promovare. Nu ne permitem sã facem paşi greşiţi cu FCM Târgu Mureş. În abordarea acestui meci conteazã foarte mult şi faptul cã venim dupã douã victorii cu cei de la Arieşul Turda şi Mureşul Deva. Vom avea parte de un meci dificil, dar trebuie sã îl câştigãm.", a declarat Rãzvan Tunaru. 

Sursa: www.ziarultop.ro

 

 
29.Aprilie.2010

Florin Marcu va conduce la centru partida Dacia - FCM Târgu Mureş

 
       

Sâmbãtã cu începere de la ora 11:00, Dacia Mioveni va juca pe teren propriu cu FCM Târgu Mureş, într-o partidã contând pentru etapa a XXVIII-a din Liga a II-a la fotbal.

Meciul de la Mioveni va fi arbitrat de cãtre Florin Marcu din Oradea. Acesta va fi ajutat la cele douã tuşe de cãtre asistenţii Eduard Crângaşu din Ploieşti şi Radu Timar din Marghita. Arbitrul din Oradea a mai condus în acest sezon un singur meci al echipei din Mioveni. Acest meci a fost în etapa a XIX-a, atunci când argeşenii s-au impus în deplasare cu scorul de 3 - 0 în confruntarea cu ªimleul Silvaniei.

În schimb, orãdeanul a arbitrat de douã ori pe mureşeni. Primul meci venea în sezonul trecut, atunci când FCM Târgu Mureş remiza scor 2 - 2 pe teren propriu cu UTA Arad. Cel de-al doilea meci a venit în acest sezon, când oaspeţii de sâmbãtã s-au impus cu scorul de 3 - 0 în me-ciul jucat în deplasare cu CFR Timişoara.

Sursa: www.ziarultop.ro

 
27.Aprilie.2010

Antrenament dupã-amiazã

 
       

Dupã victoria de la Deva, Marian Panã le-a dat liber jucãtorilor lui douã zile. Astfel, galben-verzii au revenit la pregãtire ieri dupã-amiazã, la ora 17.00, la Ștefãnești, urmînd ca de astãzi sã se intre în program normal înaintea meciului cu FCM Tg. Mureș, de la sfîrșitul sãptãmînii.

Altfel, partida de sîmbãtã, de la ora 11.00, va fi transmisã în direct de Sport.ro. 

Sursa: Curier.ro

 

 
27.Aprilie.2010

Enache - jucãtorul de 6 puncte!

 
       

Gabriel Enache este jucãtorul care a adus Daciei 6 puncte în ultimele douã meciuri de campionat. Mijlocașul dreapta a înscris acum douã etape golul victoriei de acasã, cu Arieșul Turda, iar sîmbãtã a recidivat, marcînd tot golul victoriei cu 1-0 în deplasarea de la Mureșul Deva.

Gabi, cum a fost la Deva?
- Destul de greu, ca orice alt meci din deplasare. Am fãcut o primã reprizã bunã, am marcat, iar în a doua ei au atacat mai mult. S-au apropiat mai mult de poarta noastrã...
Am avut și noroc?
- Da, am avut și noroc la fazele pe care le-au avut ei. A fost și inspirația lui Ilie la loviturile libere și la celelalte ocazii ale gazdelor. Dar am scãpat cu bine. Poate cã a fost și vorba de lipsã de concentrare.
Faza golului?
- Am recuperat acolo la jumãtate și am urcat spre careu. Acolo l-am fãcut pe  adversar și am șutat pe lîngã portar. Un gol frumos...
Cum vezi meciul cu Tg. Mureș?
- Se poate juca promovarea la partida cu Tg. Mureș. Ne așteaptã un meci foarte greu, dar care trebuie neapãrat cîștigat. Trebuie dãruire și concentrare maximã în acest joc decisiv.
Vã gîndeați la victorie înainte de meciul de la Deva?
- Da, ne gîndeam la victorie. Doar acest lucru aveam în gînd, pentru cã numai așa ne pãstram șansele la primele locuri.
Cum vezi lupta pentru promovare?
- Cred cã promovarea se joacã pînã la ultimul meci. Iar noi trebuie sã batem în toate partidele. Iar dacã va fi așa, atunci, la finalul returului vom fi fãrã griji.

S-a accidentat la gol

Din pãcate pentru el, Gabriel Enache a suferit o accidentare chiar la faza golului victoriei. Fotbalistului i-a recidivat întinderea muscularã și este posibil sã rateze meciul cu FCM Tg. Mureș, de sîmbãtã. "Sper ca acum sã fie mai ușor ca data trecutã.

Dupã amicalul de la Brãnești, am suferit o micã rupturã de 5 mm și am stat 12 zile. Acum mi s-a spus cã nu e așa de grav, dar m-a durut mai rãu ca atunci. Nu știu ce șanse am eu sã joc, dar sper sã mã fac bine cît mai repede și totul sã iasã bine pentru echipã", spunea Enache.

 

Sursa: curier.ro

 

 
26.Aprilie.2010

Dacia se menține în lupta pentru promovare

 
       

Dacia se menține în lupta pentru promovare, dupã ce, sîmbãtã, a cîștigat trei puncte importante în deplasarea de la Mureșul Deva. Galben-verzii au învins cu 1-0 grație golului marcat de Enache, în minutul 20, dar și datoritã intervențiilor miraculoase ale portarului Ilie.


În prima reprizã, oaspeții au condus ostilitãțile și au reușit sã și deschidã scorul. Enache a marcat din nou, dupã ce înscris și în meciul din etapa trecutã, de data aceasta în urma unei acțiuni personale pe partea dreaptã. În prima reprizã, argeșenii mai puteau marca de alte douã ori, însã imprecizia în fața porții a lui Ionescu a fãcut ca scorul sã rãmînã la pauzã doar 0-1.

În repriza a doua, Dacia a început din nou bine și a ratat o nouã ocazie prin Nilã, însã apoi gazdele au echilibrat jocul. Galben-verzii au sãrit peste construcție, pierzînd foarte multe baloane la mijlocul terenului, în timp ce hunedorenii s-au apropiat periculos de poarta lui Ilie.

Mai întîi norocul și apoi trei intervenții senzaționale, de ultim moment, ale goal-keeperului Daciei au fãcut ca scorul sã se menținã pînã la final în favoarea argeșenilor. În urma acestui rezultat, Dacia, cu 47 de puncte, rãmîne la 4 puncte de liderul UTA și la unul de U Cluj și FCM Tg. Mureș.

 

 
26.Aprilie.2010

"Am jucat bine, agresiv"

 
       

Antrenorul Daciei, Marian Panã, a fost bucuros pentru victorie la finalul partidei și s-a felicitat pentru inspirația de a-l bãga între buturi pe portarul Ilie.

"Sînt mulțumit de rezultat. Am jucat bine, agresiv. Felicit bãieții! Adversarul a jucat mai slab în prima reprizã, dar în repriza secundã a arãtat cã joacã fotbal. Au fost și intervențiile lui Ilie, foarte bune", spunea tehnicianul galben-verzilor.

 

 
26.Aprilie.2010

Enache, accidentat dupã gol

 
       

Gabriel Enache nu a mai putut continuat partida, dupã marcarea golului. Deși a intrat pe teren, mijlocașul dreapta a fost schimbat la 5 minute dupã gol, deoarece, la cursa decisivã, a forțat și i-a recidivat întinderea muscularã de la piciorul drept.

În locul lui Enache pe teren a intrat Nilã, care a fost schimbat și el în minutul 90, pentru a se mai cîștiga timp.

 
26.Aprilie.2010

Mureșul Deva - Dacia 0-1 (0-1) Filmul meciului

 
       

min. 9: Enache scoate excelent un balon în centrul careului pentru Ionescu, venit singur din spate, însã atacantul reia din prima pe lîngã poartã
  min. 12: Nistor dribleazã doi adversari la 16 m, șuteazã bine cu stîngul, dar balonul este deviat în corner
  min. 20: 0-1!
  min. 44: Nistor urcã pe stînga, centreazã pe scurt pentru Ionescu, care reia cu capul pe lîngã
  min. 57: Nilã scapã pe dreapta, intrã în careu, dar este blocat în momentul șutului
  min. 63: gazdele centreazã în interiorul careului, Bajko scapã de marcaj și, singur din 6 m, reia mult peste barã
  min. 65: Vajda trage pe poartã din loviturã liberã de la 20 m, din poziție centralã, însã Ilie scoate senzațional cu un reflex de moment mingea de pe linia porții
  min. 73: corner pentru Dacia - Miulescu reia cu capul din 6 m puțin peste
  min. 76: Grigoruțã șuteazã peste din loviturã liberã de la 16 m
  min. 80: Claudiu Ionescu scapã pe stînga, intrã în careu, șuteazã puternic, iar Moldovan respinge cu greu
  min. 87: Ilie scoate din nou senzațional de pe linia porții o minge șutatã cu pãmîntul de adversari. din loviturã liberã.

 
24.Aprilie.2010

Mureșul Deva - Dacia 0-1 (0-1)

 
       

A marcat: Enache (20).
Mureșul: Moldovan - Dosan, Goia, Pistol (27 Petresc), Opriceanã (85 Furdean) - Kelemn, Sãtmar, Vajda, Grigoruțã - Tîrnovean, Bajko (65 Apetrei). Antrenor: Gheorghe Barbu
Dacia: Ilie - Pãtru, Miulescu, Olteanu, Vladu - Enache (25 Nilã, 90 Lircã), Nistor, Sãndulescu, Coșereanu - Ionescu (80 Huzuneanu), Ayza. Antrenor: Marian Panã

Cum s-a marcat golul
0-1, min. 20: Enache recupereazã la mijlocul terenului, urcã bine pe dreapta cu mingea la picior și șuteazã imparabil de la marginea careului de 16 m

 
23.Aprilie.2010

"O singură variantă: victoria!"

 
       

"O singură variantă: victoria!"

Antrenorul Daciei, Marian Pană este conştient de importanţa meciului de la Deva, declarându-ne înainte de partidă că echipa nu are decât o singură variantă în acest joc, şi anume victoria.

Cum vedeţi meciul de la Deva?

- Ne aşteaptă un meci dificil în această etapă. Trebuie să legăm şi noi două victorii consecutive şi două meciuri bune, neapărat. Avem decât o singură variantă, victoria. Trebuie să câştigăm cu orice preţ acest meci, pentru că alte variante nu avem.

Ce ştiţi despre adversari?

- Avem informaţii destule despre Mureşul Deva. Ei îşi joacă ultimele şanse şi trebuie să fim atenţi la acest lucru pentru că vor încerca să se lege de orice...

Şi pentru Dacia e o ultimă şansă de a rămâne în faţă...

- Noi trebuie să ne facem jocul nostru, agresiv, să marcăm şi să câştigăm pentru că altfel nu se poate.

Sursa: http://www.liga2.ro/

 

 
22.Aprilie.2010

Dacia - Ariesul Turda 1-0

 
       

A marcat: Enache (8)
Dacia: Popescu - Moșteanu, Olteanu, Miulescu, Baicu - Enache (83 Pãtru), Nistor, Sãndulescu, Coșereanu (90 Preda) - Nilã (54 Ionescu), Ayza.
    Antrenor: Marian Panã


Arieșul: Oltean - Forika, Timar (75 Ed. Stoica), Bier, Vãsie - Miclea (68 Sîntejudean), Pintea, Cucuruzan, Hardãu - Fritea, Anghel (52 N. Cristea).
    Antrenor: Marcel Rusu
Arbitru: Andrei Chivulete (București).

 

 
21.Aprilie.2010

Dacia - Ariesul Turda

 
       

Scor Final 1-0

 

 
20.Aprilie.2010

Dacia - Ariesul Turda 21 Aprilie

 
       

Dacia Mioveni va juca miercuri în etapa intermediarã a ligii a doua, pe propriul teren, cu Arieșul Turda.

Meciul de mîine, de la ora 17.00, este unul special pentru galben-verzi, deoarece el vine la o zi dupã ce primarul Mioveniului, Ion Georgescu, își serbeazã ziua de naștere, ocazie cu care jucãtorii vor sã-i facã o bucurie acestuia.

"Trebuie sã ne mobilizãm și sã cîștigãm. Vrem sã obținem o victorie pe care sã i-o dedicãm primarului Ion Georgescu, ocazie cu care angajații clubului îi ureazã La mulți ani!", spunea ieri directorul general al clubului Rãzvan Tunaru.

 

 

 
17.Aprilie.2010

U CLUJ - DACIA MIoveni

 
       

Scor final: 2-1

Au marcat: Szilagyi (60), Lemnaru (87) / Nilã (8)
U Cluj: Matache - Ungurușan, Szilagy, Basso, Mușat - Popa (46 Danciu), Reinaldo, Acosta - Voican (81 țene) - Lecic (54 Lemnaru), Machado.     Antrenor: Cristi Dulca
Dacia: Popescu - Moșteanu, Olteanu, Stoica, Baicu - Coșereanu, Lircã (66 Miulescu), Nistor, Vladu - Nilã (80 Andrei Neagoe), Boroiban.     Antrenor: Marian Panã

 

 

 
9.Aprilie.2010

Etapa 23: Dacia – UTA, LIVE

 
       

S-a Terminat meciul de la Mioveni, Scor final 0-3

min 93: Purece din interiorul careului trage milimetric pe langa

min 92: Schimbare la UTA, iese Drida intra Purece.

min 89: 0-3, Batin inscrie pentru UTA cu un sut de la 16m, mingea lovind intai bara.

min 89: Ayza singurin 6m suteaza milimetric pe langa

- min88: Schimbare la UTA, iese Mitu intra Toc.

- Antrenorul Daciei a efectuat toate schimbarile: Lirca a intrat la pauza in locul lui Sandulescu, Nila a intrat in minutul 55 in locul lui Ionescu, Patru a intrat in minutul 75 in locul lui Baicu

- La oaspeti antrenorul Ionut Popa l-a schimbat in minutul 28 pe Nadaban.

- min 65: Ayza reia cu capul din 6m, Bujor scoate insa senzational de pe linia portii, mingea oprindu-se in 6m intr-un grup de jucatori si apoi fiind retinuta de portar.

-min 48: Batin scapa singur pe dreapta, intra in careu, suteaza in plasa laterala.

min 45: 0-2, Tucudean inscrie cu un sut din interiorul careului.

min 41: Portarul oaspetilor scoate senzational de sub bara, mingea sutata puternic de Ionescu din lovitura libera de la 25m.

min 35: 0-1, Mitu deschide scorul dintr-o lovitura libera de la 30m sutand direct in vinclu.

min 30: Ayza suteaza din intoarcere periculos din interiorul careului, insa mingea trece peste.

Centralul Augustus Constantin a acordat pana acum trei cartonase galbene: Sandulescu (21) respectiv Pocuca (13) si Nadaban (22) fiind avertizati.

- min25: Mosteanu suteaza peste poarta din lovitura libera de la 30m.

- min9: Vladu este faultat la limita careului de 16, arbitrul dictand lovitura libera. Baicu executa, mingea loveste zidul si este apoi prinsa de portar.

- min8: Claudiu Ionescu urca pe dreapta, intra in careu, insa paseaza gresit.

- min2: Boroiban trece pe langa deschiderea scorului, nereusind sa impinga in poarta din doi metrii mingea deviata de Sandulescu

La meciul de astazi, in tribune sunt aproximativ 3000 de spectatori

- Dacia: Ilie - Mosteanu, Stoica, Olteanu, Baicu - Cosereanu, Vladu, Sandulescu, Ayza
- Ionescu, Boroiban
Rezerve: Popescu, Huzuneanu, Patru, Miulescu, Nila, Preda, Lirca
Antrenor: Marian Pana

UTA Arad: Bujor - Buican, Pascariu, Pocuca, Mihut - Chindris, Mitu, Toba, Nadaban
- Drida, Tucudean
Rezerve: Bodea, Roman, Purece, Mutulescu, Toc, Apostol, Batin
Director tehnic: Ionut Popa

Meciul este arbitrat de: Augustus Constantin - Valentin Avram, Bogdan Gheorghe

 

 
9.Aprilie.2010

Etapa 23: Dacia – UTA, astăzi, ora 19,00

 
       

"Avem nevoie de suporteri!"

Banca tehnicã a Daciei sperã ca la partida de astãzi, fanii sã fie alãturi şi sã încurajeze echipa timp de 90 de minute.

"N-avem nevoie de prime suplimentare la meciul ãsta. Oricum conducerea este alãturi de noi.

Aş face însã apel cãtre suporteri sã fie alãturi de noi şi sã ne susţinã" spunea antrenorul Marian Panã.

 

 

 

 
9.Aprilie.2010

Etapa 23: Dacia – UTA, astăzi, ora 19,00

 
       

"Cine câştigã ia o opţiune serioasã!"


Câştigãtoarea meciului de azi, poate lua o opţiune seriasã pentru promovare.

Directorul general al clubului galben-verde, Rãzvan Tunaru crede cã echipa sa este favoritã:

"Este derbiul etapei şi poate al campionatului. Cine câştigã ia o opţiune serioasã, în frunte, acolo. Nu putem câştiga decât dacã ne organizãm foarte bine. UTA vine sã joace... Nu trebuie sã ne crispãm, iar spectatorii trebuie sã vinã sã ne fie alãturi şi sã ne încurajeze. Dacã Dacia câştigã, 90 % rãmânem acolo sus.

Trebuie câştigat acest meci, dar totul depinde numai de noi!"

 

 
9.Aprilie.2010

Etapa 23: Dacia – UTA, astăzi, ora 19,00

 
       

Vladu vrea un succes

Jucãtorul de bandã stângã, Iulian Vladu prevede o victorie a Daciei în acest meci.

Ieri, într-o conferinţã de presã, fotbalistul a declarat:

"Ne aşteaptã un meci greu. Sperãm sã câştigãm. Cu echipele importante ne concentrãm foarte bine. UTA, sperãm sã vinã şi sã joace deschis, pentru cã nu face parte din echipele care se cantoneazã în apãrare şi mizeazã doar pe contraatac".

 

 

 

 
9.Aprilie.2010

Etapa 23: Dacia – UTA, astăzi, ora 19,00

 
       

Sã bateţi UTA!

Galben-verzii încep de astãzi seria meciurilor grele din acest retur de campionat cu un joc la Mioveni împotriva echipei UTA, formaţie care se aflã în momentul de faţã pe locul 4, cu trei punte mai puţin ca Dacia dar şi cu un joc în minus.

"Este un meci normal de campionat, care pare mai important deoarece jucãm cu o echipã ce şi-a anunţat intenţiile sã promoveze. Aştept sã ne impunem jocul şi sã câştigãm. UTA este echipa cu cele mai puţine înfrângeri.

Este o formaţie care se apãrã foarte bine şi mizeazã pe contraatac. Ştim despre ei cã au portarul suspendat şi cã între buturi revine un goal-keeper care vine dupã o accidentare.

Dacã pune probleme, acest lucru poate fi un avantaj pentru noi" declara ieri antrenorul Daciei, Marian Panã. Galben-verzii au pentru acest meci şi câteva probleme de lot, Nistor fiind suspendat, Enache accidentându-se în meciul de la Brãneşti, iar Nãuiu nefiind refãcut.

 

 

Etapa 23: Vineri ora 19,00

 
       

Tombolă la meciul Dacia – UTA!

Cîştigaţi 4 televizoare color!

Decupaţi taloanele din cotidianul Curierul Zilei, completaţi-le cu datele dvs şi apoi depuneţi-le în urnele special amenajate de la stadion, înainte de începerea meciului cu UTA şi puteţi cîştiga unul din cele 4 televizoare color.

Tragerea la sorţi a cîştigătorilor va fi făcută în pauza meciului.


Important! Premiile pot fi ridicate după terminarea jocului, pe baza cărţii de identitate.
Intrarea la meci este liberă!

 

 

 
2.Aprilie.2010

Etapa 22: Jiul Petrosani - Dacia 0-3

 
       

Jiul Petrosani - Dacia Mioveni 0-3

 

 
29.Martie.2010

Etapa 21: Dacia – CSM Rm Vîlcea 3-0 (0-0)

 
       

Victorie dedicată preşedintelui

Victoria obţinutã de galben-verzi, sîmbãtã, în faţa echipei din Rm. Vîlcea a fost dedicatã de jucãtori preşedintelui clubului, Ion Ţuţalã.

"Domnul preşedinte are unele probleme medicale şi de aceea jucãtorii au fãcut acest gest. Îi urãm pe aceastã cale însãnãtoşire grabnicã!", spunea directorul executiv al clubului, Rãzvan Tunaru.

De altfel, dupã meci, primarul oraşului, Ion Georgescu, chiar i-a fãcut o vizitã la spital preşedintelui clubului, dorind sã vadã cum se simte şi sã-i spunã cum a jucat echipa.

 

 
29.Martie.2010

Etapa 21: Dacia – CSM Rm Vîlcea 3-0 (0-0)

 
       

"Repriza a doua a fost la discreţia noastră!"


Dupã o primã reprizã slabã, antrenorul Daciei, Marian Panã, şi-a încurajat la pauzã, în vestiare, elevii, spunîndu-le cã nu este nimic pierdut şi cã echipa are şansa sã cîştige acest meci.

"A fost o primã reprizã slabã din partea noastrã. Am vãzut aceeaşi timorare pe care am avut-o de fiecare datã la meciurile de acasã. Echipa pãrea moartã din punct de vedere fizic. Dar repriza a doua mi-a confirmat cã stãm bine fizic. Am dominat categoric şi am reuşit şi trei goluri. Cred cã este vorba doar de moral la meciurile de acasã şi sper ca acest rezultat sã descãtuşeze psihic jucãtorii, în vederea urmãtoarelor partide.

Mã bucur cã suporterii noştri i-au aplaudat pe bãieţi, la final, chiar dacã, în prima reprizã, erau îngrijoraţi. Mulţumirea publicului este, pînã la urmã, lucrul cel mai bun. La pauzã, le-am zis la vestiar sã se calmeze, sã se organizeze şi sã fie atenţi, pentru cã trebuie sã vinã şi golurile. În prima reprizã, Claudiu Ionescu n-a jucat deloc bine.

Nu cred cã reuşeşte sã se integreze în jocul echipei. Încearcã multe acţiuni proprii şi poate cã şi de aici iese acest joc slab", spunea, la finalul partidei, antrenorul Marian Panã.

 

 
29.Martie.2010

Etapa 21: Dacia – CSM Rm Vîlcea 3-0 (0-0)

 
       

Eurogoluri la Mioveni!

Dacia a suferit, sîmbãtã, la Mioveni, în prima reprizã a meciului cu CSM Rm. Vîlcea, însã dupã pauzã, echipa antrenatã de Marian Panã s-a distrat cu adversarul, marcînd de trei ori.
Galben-verzii veneau dupã o pauzã de trei sãptãmîni (ultimul meci oficial fiind disputat pe 6 martie), în timp ce vîlcenii veneau dupã un 4-0, etapa trecutã, acasã.

Lipsa meciurilor oficiale s-a vãzut la gazde, jocul acestora fiind în prima reprizã unul încîlcit, cu multe greşeli personale şi o lejeritate în fazele importante. Dacia a dominat şi, chiar dacã nu lega, a avut douã oportunitãţi de a marca, una ratatã de Boroiban şi alta de Nistor. Prima reprizã s-a terminat cu o ocazie imensã irositã de oaspeţi, Curtuiuş cu poarta goalã luftînd din 6 m, dupã un contraatac al lui Dobre, purtat pe partea stîngã.

Dupã pauzã, Dacia a început sã lege altfel jocul şi n-au întîrziat sã aparã şi ocaziile. Scorul a fost deschis de Nistor, care a trimis superb în vinclu, de la 20 m. Ayza a marcat şi el un gol brazilian, din foarfecã, din interiorul careului, pentru ca scorul final sã fie stabilit de juniorul Coşereanu, cu un şut de la 15 m, dintr-o pasã venitã de la Enache.

Dupã victoria de sîmbãtã, Dacia a urcat pe locul al doilea al clasamentului şi va rãmîne pe aceastã poziţie şi dupã etapa viitoare sau poate chiar va mai urca, pentru cã partida de la Jiul este deja cîştigatã cu 3-0 la masa verde, minerii fiind retraşi din campionat.


# Dacia - CSM Rm. Vîlcea 3-0 (0-0) Au marcat: Nistor (50), Ayza (70), Coşereanu (85) Dacia: Ilie - Moşteanu, Olteanu, B. Stoica, Vladu - Ayza, Sãndulescu (52 Huzuneanu), Nistor, Coşereanu - Boroiban (65 Nilã), Cl. Ionescu (46 Enache). Antrenor: Marian Panã CSM Rm. Vîlcea: Perianu - Moraru, Ionaşcu, C. Dinu, Goge (62 Sãraru) - S. Popescu, Dandea, Betu (72 Ciucur), Dobre - L. Pîrvu, Curtuiuş (80 Melcea). Antrenor: Dumitru Teleşpan Arbitru: Daniel Decã (Brãila)
Cum s-au marcat golurile

# 1-0, min. 50: Dupã o serie de şuturi din prima blocate de adversari, Nistor trimite balonul în vinclu, trãgînd de la 20 m, din poziţie centralã. # 2-0, min. 70: Ayza înscrie din foarfecã, din centrul careului. # 3-0, min. 85: Coşereanu şuteazã de la marginea careului, dupã o acţiune purtatã pe dreapta de Ayza şi Enache.

 

 
27.Martie.2010

DACIA - CSM Ramnicu Valcea

 
       

Scor final 3-0

 

 

 
27.Martie.2010

"Ne pregãtim de trei sãptãmîni pentru meciul ãsta!"

 
       

Antrenorul Daciei, Marian Panã, e conștient de importanța și, totodatã, de greutatea meciului cu CSM Rm. Vîlcea, însã sperã ca echipa lui sã obținã cele trei puncte puse în joc, deoarece acesta este obiectivul partidei.


Ieri, principalul Daciei declara optimist:
"Ne pregãtim de trei sãptãmîni pentru jocul ãsta și sîmbãtã trebuie sã culegem roadele.

Nu luãm în calcul decît cele 3 puncte puse în joc și sperãm ca dupã meci sã nu gãsim scuza cã nu am avut jocuri în picioare. Știu cã în ultimul timp am avut și ghinion la meciurile de acasã, dar ne-am pregãtit și în acest sens. Adicã am fãcut mai multã finalizare, însã acolo, în fața porții, ține mai mult de jucãtori, care trebuie sã marcheze.

Sperãm sã evoluãm la fel de bine ca în meciul cu Covaci, dar de data aceasta sã și marcãm, pentru cã asta este cel mai important și numai așa putem cîștiga partida".

 

 
27.Martie.2010

Moșteanu vrea goluri

 
       


Fundașul dreapta al echipei, Miticã Moșteanu, sperã ca, în acest meci, coechipierii lui sã fructifice ocaziile pe care le vor avea.

"Va fi un meci greu, dar totul depinde de noi. Eu zic cã totul va fi bine. Chiar dacã ei au bãtut în etapa trecutã cu 4-0, noi putem sã-i învingem. Dacã sîntem în formã - și vom fi - sper sã nu fie ca în prima etapã și sã ratãm 10 ocazii, ci sã avem 4 ocazii și sã cîștigãm!", declara Miticã Moșteanu.

 

 

 
20.Martie.2010

FC Drobeta Turnu Severin - CS Dacia Mioveni

 
       

Scor final FC Drobeta Turnu Severin - CS Dacia Mioveni 0-3

 

 

 
20.Martie.2010

FC Drobeta Turnu Severin - CS Dacia Mioveni

 
       

Scor final FC Drobeta Turnu Severin - CS Dacia Mioveni 0-3

 

 

 
06.Martie.2010

FC Silvania - Dacia

 
       

Scor final FC Silvania -Dacia 0-3

 

 

 
27.Februarie.2010

Etapa 18: Dacia – Fortuna Covaci

 
       

Scor final DACIA-FORTUNA COVACI 0-0

min 89: 11m pentru Dacia, la un hentz in careu al lui uzu; Claudiu Ionescu executa slab iar portarul respinge.

min 81: Ionescu dribleaza pe dreapta, intra in careu, centreaza in fata portii, de unde Cosereanu cu poarta goala nu reuseste sa inscrie.

min 56: oaspetii scapa pe contraatac, Lungul primeste un balon la 16m, il dribleaza pe Baicu ramane singur cu Ilie, insa sutul sau este resprins senzational de portarul Daciei

min 50: Claudiu Ionescu are o cursa pe stanga, intra in careu, dribleaza un adversar insa sutul plasat trece putin pe langa bara.

min 49: Enache reia cu capul din careu dupa un corner, insa Smaranda scoate de pe linia porti

min 47: schimbare la Dacia, iese Boroiban si intra Enache

A inceput repriza a doua la Mioveni

min 38: Dacia ramane si ea in 10 oameni, Bogdan Stoica fiind eliminat pentru un fault la 16m in postura de ultim aparator. Lovitura libera a oaspetilor ramane fara rezultat pe tabela de marcaj.

min 36: Oaspetii raman in zece, Hecsko fiind eliminat dupa doua cartonase galbene.

min 26: Baicu intra in careu pe stanga, insa pasa prin fata portii nu este ajunsa de Boroiban.

min 17: Nistor incearca un lob de la 16m insa Smaranda retine fara probleme.

min 12: acelasi Nistor trage pe jos din interiorul careului, mingea scuragandu-se milimetric pe langa bara.

min 11: Nistor singur in careu suteaza pe centru dar portarul respinge

min 8: Olteanu reia cu capul spre poarta din 6m dupa un corner, insa un fundasi advers respinge inextremis de pe linia portii.

- A inceput meciul de la Mioveni

La Mioveni ploua insa terenul se prezinta n conditii bune .

Cele doua echipe sunt:

Dacia: Ilie - Mosteanu, Olteanu, Stoica, Baicu - Ayza, Sandulescu, Nistor, Cosereanu - Boroiban C. Ionescu
Antrenor: Marian Pana

Fortuna Covaci: Smaranda - Mihet, Uzun, Hecsko, Vobita - Lungu, Straut, Trandu, Ganea - Suciu, Gheju
Antrenor: Remus Steop

Cei doi capitani sunt Olteanu,, resepectiv Gheju
Juniorii din teren sunt: Cosereanu, Trandu
Rezerve: Dacia: Popescu, Vladu, Patru, Nauiu, Preda, Enache, Miulescu
Fortuna Covaci: Constantinescu, Galan, Catalin Ion, Chrisan, Manecan, Bogdan Steop, Mohamed

Meciul va fi arbitrat de Mihai Ene (Bucuresti) - Danut Dumitru si Lucian Sarbu (Focsani)

 

 

 
26.Februarie.2010

Etapa 18: Dacia – Fortuna Covaci, sîmbătă, ora 11,00

 
       

Puteti urmari desfasurarea meciului DACIA-Fortuna Covaci Live pe site, incepand cu ora 11:00

 

 

 
26.Februarie.2010

Etapa 18: Dacia – Fortuna Covaci, sîmbătă, ora 11,00

 
       

Vor să joace cu stadionul plin!

Debutul returului se vrea a fi unul cu dreptul la Mioveni, dar pentru asta jucãtorii și oficialii grupãrii galben-verzi sînt conștienți cã au nevoie și de aportul publicului.


Intrarea la meciul cu mai slab cotata Fortuna Covaci va fi liberã, astfel cã organizatorii așteaptã sã joace și sã cîștige în fața unui stadion plin. "Suporterii sînt foarte importanți pentru noi și ne pot ajuta atunci cînd echipa trece prin momente mai grele. De asemenea, și pentru ei succesele noastre sînt importante și le putem savura împreunã", declara directorul executiv Rãzvan Tunaru.

La rîndul lor, jucãtorii așteaptã sã fie purtați spre victorie de cãtre fani. "Știe toatã lumea cã fotbalul fãrã spectatori nu are nici un farmec. Cînd tribunele sînt pline, atunci este spectacolși chiar echipa joacã altfel, știind cã are în spate un public pentru care evolueazã. Așteptãm cît mai mulți susținãtori la stadion, la meciul de mîine", spunea portarul echipei, Iulian Ilie, completat de fundașul stînga Ilie Baicu:

"Întotdeauna cînd stadionul a fost plin echipa a jucat bine și toatã lumea a fost mulțumitã. Noi jucãm pentru rezultate, dar alta este motivația cînd tribunele sînt pline. Apar spectacolul și acea bucurie atît pe teren, cît și în tribune, cînd obții ceva.

Nu numai la meciul de mîine cu Fortuna aștepãm ca fanii sã vinã în numãr mare, ci ș i la celelalte meciuri din retur, pentru cã numai împreunã putem ajunge unde ne dorim". Și primarul Mioveniului, Ion Georgescu, se gîndește la spectatori:

"Cea mai mare bucurie a mea ar fi ca echipa sã cîștige în fața unui stadion plin. Cred cã fotbalul și spectacolul din teren vor fi un motiv de bucurie pentru suporterii noștri, care sper sã plece mereu mulțumiți de la stadion".

 

 
       
17.Februarie.2010

Amical: Dinamo II – Dacia 0-4 (0-3)

 
       

Victorie categorică cu Dinamo II

Galben-verzii s-au impus miercuri la prânz clar, cu 4-0 în faţa echipei Dinamo II, într-un meci amical disputat pe terenul sintetic din cadrul complexului din Ştefan cel Mare.


Partida s-a desfăşurat pe durata a două reprize de câte 60 de minute şi a fost arbitrată de bucureşteanul Marius Avram. Claudiu Ionescu a deschis scorul în minutul 25 după ce a driblat doi adversari şi a trimis un lob peste portar. În minutul 52 Boroiban a înscris pentur 0-2 reluând din careu cu piciorul o centrare a lui Ionescu din lovitură liberă. Înainte de pauză, Bogdan Stoica a marcat şi el, finalizând cu capul din careu, după ce Nistor a executat o lovitură liberă iar Boroiban a deviat puţin balonul.

În repriza a doua, Vladu a stabilit scorul final în minutul 85, cu un şut de pe stânga în diagonală la firul ierbii.


Antrenorul Marian Pană a folosit următoarea echipă: Ilie – Moşteanu, Stoica, Olteanu, Baicu – Ayza, Nistor, Săndulescu, Coşereanu – Boroiban, Ionescu.

După pauză au mai intrat şi: Popescu, Pătru, Miulescu, Vladu, Cojocaru, Lircă, Năuiu, Mormolea, Nilă, Huzuneanu, Enache.
Următorul meci al echipei noastre va fi sâmbătă cu FCM Târgovişte.

Pentru imagini de la meciul Dinamo II - Dacia, intrati aici

 

 

 
17.Februarie.2010

Dacia - Dinamo II

 
       

De la aceasta oră, Dacia susţine un meci amical la Bucureşti cu Dinamo II.

În minutul 40 scorul este 1-0 pentru echipa noastăr, prin golul marcat de Claudiu Ionescu în minutul 37.

Antrenorul Marian Pană foloseşte următoarea echipă: Ilie - Moşteanu, Stoica, Olteanu, Baicu - Ayza, Nistor, Săndulescu, Coşereanu - Boroiban, Ionescu.

Meciul se joacă două reprize de cîte 60 de minute. Rămâneţi pe site pentru rezultatul final şi pentru declaraţii.

 

 
16.Februarie.2010

Cantonament benefic în Macedonia

 
       

Stagiul de pregãtire de zece zile al Daciei în Macedonia a fost un adevãrat succes pentru galben-verzi, atingându-se obiectivele propuse, din toate punctele de vedere.


Argeșenii au disputat patru meciuri amicale, câștigîndu-le pe toate, dar vârful de formã a fost atins la finalul stagiului, când Dacia a umilit, pur și simplu, liderul Macedoniei. Condițiile din stațiunea de pe marginea lacului Ohrid au fost excelente pentru argeșeni, fotbaliștii având la dispoziție absolut tot ce le-a trebuit.

Antrenamentele și pregãtirea se fãceau în centrul stațiunii, pe terenul central al stadionului formației din localitate, acolo unde s-au jucat și toate meciurile amicale.
În cele zece zile pline de antrenamente, galben-verzii și-au gãsit, însã, timp sã se și destindã, într-una din zile fiind organizatã, la inițiativa gazdelor hotelului, o croazierã pe lacul Ohrid.

În aceeași zi, bãieții au ieșit și în oraș, la cumpãrãturi, iar seara, la masa festivã, hotelierii le-au pregãtit o surprizã: un tort imens în formã de teren de fotbal, acesta fiind tãiat de antrenorul Daciei, Marian Panã.

 
10.Februarie.2010

Amical: Dacia – Renova 4-1 (2-1)

 
       

Dacia zdrobeşte liderul din Macedonia!


Galben-verzii au un pacurs foarte bun în turneul din Macedonia, echipa antrenată de Marian Pană înregistrând până acum numai victorii.
Miercuri, galben-verzii au făcut o nouă victimă, Renova, echipă aflată pe primul loc în campionatul Macedoniei. Argeşenii au câştigat cu 4-1 (2-1) golurile fiind marcate de Azya (două) şi Claudiu Ionescu (două).


Macedonenii au deschis scorul în minutul 11, cu un şut de la 22 m, însă Dacia a egalat în minutul 22 prin Ayza, care a finalizat cu latul din careu, o centrare a lui Nistor. Claudiu Ionescu a marcat pentru 2-1 în minutul 35 cu o scăriţă peste portar, după ce a făcut o cursă de 35 m pe contraatac.

După pauză, acelaşi Ionescu a făcut 3-1 în minutul 69, după ce a scăpat pe stânga şi a driblat un fundaş, trimiţând pe sub portar, pentru ca în minutul 79, Ayza să stabilească scorul final, 4-1 pentru Dacia cu un şut din careu la colţul lung.


Următorul meci al echipei va fi joi cu FK Skopje.

# Dacia – Renova 4-1 (2-1)
Au marcat: Azya (22, 79), Ionescu (35, 69)

Dacia: Ilie – Pătru (53 Moşteanu), Olteanu, Stoica, Baicu (65 Coşereanu) – Azya, Săndulescu, Nistor, Vladu – Ionescu (85 Miulescu), Boroiban (58 Enache)
Antrenor: Marian Pană

 

 
10.Februarie.2010

Amical: Dacia – Ohrid 2-1 (1-1)

 
       

Lircă aduce a treia victorie!


Dacia câştigat marţi la prânz al treilea amical disputat în cantonamentul din Macedonia. Adversară a fost echipa gazdă, pe al cărei stadion se antrenează argeşenii, Ohrid, golurile fiind înscrise de Florea şi Lircă.


Macedonenii au deschis scorul în minutul 10 după o eroare a defensivei galben-verde, însă Florea a restabilit egalitatea pe tabelă în minuutl 35 cu o reluare direct în vinclu.

În repriza a doua, Lircă a stabilit scorul final, cu un şut senzaţional de la 35 m peste portar.

 

# Dacia – Ohrid 2-1 (1-1)
Au marcat: Florea (35), Lircă (70)

Dacia: Popescu – Cojocaru, Năuiu, Miulescu, Florea – Preda, Mormolea (56 Huzuneanu), Orăşanu (56 Lircă), Coşereanu – Enache, Nilă
Antrenor: Marian Pană

 

 
08.Februarie.2010

Amical: Dacia – Teteks 2-0 (0-0)

 
       

Încă o victorie în Macedonia!

Dacia a câştigat luni şi cel de-al doilea meci amical din cantonamentul din Macedonia. Victima galben-verzilor a fost acum ocupanta locului 8 din ţara gazdă, FK Teteks, meciul fiind câştigat cu 2-0 (0-0) prin golurile lui Boroiban (60) şi Preda (89).

Antrenorul Marian Pană a folosit echipe diferite în cele două reprise, golurile venind însă după pauză. Boroiban a deschis scorul în minutul 60, acesta înscriind în poarta goală după ce a primit o pasă în adâncime şi a driblat portarul. Cu câteva minute înainte de final, Bogdan Preda a stability scorul final, după ce a primit o pasă pe stânga, a driblat un adversary şi a înscris din interiorul careului cu un şut plasat.

 

 

Partida cu Teteks a fost un mai mult de angajament şi în unele momente jocul a fost destul de dur. Astfel, chiar înainte de golul doi, un adversar a fost eliminat după ce l-a călcat pe Pătru pe picior fără minge.

# Dacia – Teteks 2-0 (0-0)
Au marcat: Boroiban (60), Preda (89)

Dacia (repriza I): Popescu – Moşteanu, Năuiu, Miulescu, Baicu – Nilă, Huzuneanu, Lircă, Coşereanu – Claudiu Ionescu, Enache.

Dacia (repriza a doua): Ilie – Pătru, Miulescu, Bogdan Stoica, Baicu (70 Mormolea) – Enache (70 Preda), Săndulescu, Nistor, Vladu – Boroiban, Ayza.

 

 

 

 
05.Februarie.2010

Amical: Dacia- Smederevo 2-0

 
       

Victorie în Macedonia!

Galben-verzii au câştigat vineri primul meci disputat în cadrul cantonamentului din Macedonia.

Adversară a fost echipa din Serbia, Smederevo, ocupanta locului 8 în campionatul intern, formaţie de care argeşenii au dispus cu 2-0 prin golurile marcate după pauză de Bogdan Stoica şi Enache.

 

 

 

 


Antrenorul Marian Pană a schimbat majoritatea jucătorilor după pauză, galben-verzii făcînd un meci destul de bun. Bogdan Stoica a deschis scorul în minutul 46 finalizând cu capul după un corner, iar Enache a stabilit scorul final în minutul 74 finalizând cu un şut la colţul scurt o lansare în adândcime din partea lui Moşteanu.

# Dacia – Smederevo 2-0 (0-0)
Au marcat: Bogdan Stoica (46), Enache (74)
Dacia: Ilie (73 Popescu) – Pătru (46 Moşteanu), Olteanu (46 Miulescu), Bogdan Stoica (73 Năuiu), Baicu – Coşereanu (50 Lircă), Săndulescu (73 Mormolea), Nistor (67 Huzuneanu), Vladu (73 Preda) – Ayza (50 Enache), Boroiban (46 Ionescu)

 
04.Februarie.2010

Programul amicalelor Daciei în Macedonia

 
       

După un prim stagiu de pregătire centralizată la Sinaia, noul antrenor al Daciei, Marian Pană a plecat cu elevii săi într-un cantonament de 10 zile în Macedonia.


În staţiunea Ohrid, argeşenii vor disputa şi 4 meciuri amicale cu echipe din prima ligă a Serbiei şi Macedoniei. Deja primul meci a fost stabilit pentru data de vineri 5 februarie, Dacia urmând să întâlnească echipa Smederevo (locul 8 Serbia – 19 puncte).

Apoi pe 8 februarie va avea loc amicalul cu Teteks (locul 8 - Macedonia), pentru ca pe 9 să se joace cu echipa locală Ohrid (liga II – Macedonia), pe 10 cu Renova (locul 1 – Macedonia) şi pe 12 cu Pobeda Prilep (local 7 – Macedonia).

Imnul CS Mioveni

Obtener Plugin Flash para visualizar este reproductor

Parteneri

15045805 2161989957360330 1609235034 n