polonezul-adrian-cierpka-a-semnat-cu-echipa-noastra

Polonezul Adrian Cierpka a semnat cu echipa noastră

Ultimul venit în tabăra Mioveniului, este un mijlocaș central, polonez care are 26 de ani și a jucat anul trecut în prima ligă din țara sa.

Adrian Blazej Cierpka este născut pe 6 ianuarie 1995 la Ostrów Wielkopolski și a fost crescut și format la juniorii Lech Poznan. A urcat apoi la echipa a doua a clubului, după care a făcut pasul la Miedz Legnica (eșalonul secund – Liga 1), apoi la Wisla Pulawy (eșalonul secund – Liga 1), a revenit la Miedz Legnica (eșalonul secund – Liga 1), după care a ajuns în prima ligă – Extraklasa, la Warta Poznan și anul trecut la Gornik Leczna. Cierpka a avut apariții și în Naționala Under 20 a Poloniei. În total în prima ligă poloneză are 29 de partide și 3 goluri, plus alte trei apariții în Cupa Poloniei.

Ieri, în cadrul unei conferințe de presă, polonezul a făcut primele declarații de la semnarea contractului cu CS Mioveni. Deși se află de săptămâna trecută în pregătire cu echipa, Cierpka are șanse mici să debuteze la meciul cu Chindia, antrenorul Pelici spunând că acesta mai are nevoie de pregătire, lucru recunoscut și de jucător.

„Zi de zi mă pregătesc bine, acumulez lucruri tactice, de la dl antrenor Pelici, încep să cunosc grupul și sper ca acomodarea mea în echipă să facă cât mai repede și să intru pe teren cât de curând” – Adrian Blazej Cierpka, mijlocaș.

Adrian Cierpka este al zecelea transfer făcut de CS Mioveni în Liga 1. Astfel, la echipă au venit Adrian Cristea, Ionuț Balaur, Adrian Scarlatache, Lucian Dumitriu, Cosmin Tucaliuc, Emanuel Dat, Costin Ciucureanu, Alexandru Buziuc, Moussa Sanoh.

Articol publicat la: 10/09/2021 14:06

Leave a comments