scrisoare-deschisa-in-urma-comentariilor-facute-la-tv

Scrisoare deschisă în urma comentariilor făcute la TV

scrisoare-deschisa-in-urma-comentariilor-facute-la-tv

Stimati domni comentatori sportivi , analisti si formatori de opinie in domeniul sportiv

Observam cu stupoare ca de la inceputul sezonului actual de fotbal – Superliga, echipa C.S. Mioveni este supusa, constant unui atac mediatic, rar intalnit in anii precedenti. Zi de zi, in fel si fel de comentarii aparute in studiourile TV, C.S. Mioveni este considerata una dintre echipele deja retrogradate. Totodată primarul orasului Mioveni, domnul Ion Georgescu este atacat virulent ca sprijina fotbalul.

Domnilor, in primul rand, dupa cum ne pricepem noi, echipele retrogradate se stabilesc la finalul campionatului si nu in timpul lui.

In al doilea rand, faptul ca la TV suntem deja etichetati retrogradati, nu aduce nimic bun din punct de vedere psihic pentru  fotbalisti. De ce nu ne lasati sa jucam asa cum putem noi (sezonul trecut ne-am salvat fara a disputa macar barajul), sa facem sau sa nu facem puncte si abia apoi sa vedem unde ne situam.

Acum, un alt subiect ”sensibil’’ pentru domnii din studiouri: primarul Ion Georgescu.

Nu mai departe de acum cateva zile (in timpul meciului CS Mioveni – FCSB) comentatorul Costi Mocanu a pornit un atac virulent asupra edilului din Mioveni. L-a acuzat ca nu baga bani in investitii, ci in echipa de fotbal pe care o controleaza.

Ei bine, daca nu stie, orasul Mioveni are destule investitii cu care alte orase s-ar mandri zi de zi.

Nu stim cate orase au un spital nou, ultramodern construit cu multa truda.

Domnilor este SINGURUL SPITAL CONSTRUIT DUPA REVOLUTIE.

Il invitam pe domnul Costi Mocanu sa vina in orasul nostru. Sa se plimbe prin centru, sa intre in noua Sala a Sporturilor (apreciata de toate Federatiile Sportive din Romania) sa viziteze Bazinul Olimpic de Agrement, sa observe spectacolul feeric din timpul sarbatorilor de iarna… Sa discute, aleator, cu cetatenii orasului si abia apoi sa eticheteze Mioveniul .

Sa faca toate acestea sa stea apoi de vorba, daca vrea, cu primarul si la final daca considera ca fotbalul impiedica dezvoltarea orasului este indreptatit la orice comentarii.

Inca un lucru… orasul Mioveni are la ora actuala 3 echipe ce activeaza in LIGA 1 (fotbal, handbal si tenis de masa), toate avand evolutii apreciabile.

Sincer, sunt orase cu mari posibilitati financiare, care nu se pot mandri cu asa ceva. In timp ce la Mioveni, fiecare sfarsit de saptamana aduce mii de oameni in tribune, în alte orase, mii de oameni se roaga sa aiba si ei spectacole de Liga 1.

Incheiem aici, nu fara a mai  atrage  atentia asupra unui aspect foarte important: comentatorii sportivi si formatorii de opinie din domeniul sportiv ar trebui sa sprijine (nu financiar) orice efort din partea celor care sustin sportul. Nu de alta, dar daca si acesti putini oameni, care mai ajuta financiar sportul ar disparea, domniile lor nu ar mai avea ce comenta, ce transmite sau nu ar mai avea unde sa lucreze.

Sportul este pentru oameni, dar tot acesti oameni il pot ingropa, voit sau nu.

Articol publicat la: 10/08/2022 14:15